sâmbătă, 10 decembrie 2011

Afirmatie despre copilarie !

   In opinia mea afirmatia lui Mihai Ralea "Totul se schimba , afara de nevoia noastra de copilarie" este adevarata deoarece odata cu trecerea timpului ne schimbam, insa dorinta de a ne intoarce mereu spre copilarie ramane aceasi.
   In primul rand, desi ne schimbam gusturile, obiceiurile, activitatile, stimtim mereu o dorinta arzatoare de a ne intoarce la perioada copilariei, acea perioada cand reuseam sa ne bucuram de lucruri simple, ne entuziasmam si credeam in visurile noastre.
   Un exemplu ar putea fi chiar Ion Creanga care prin povestile din "Amintiri din copilarie" a reusit sa readuca la viata si sa-si impartaseasca amintirile legate de copilarie cu noi toti. Sunt sigura ca dorinta de a lasa scris toate pataniile din copilarie a fost una arzatoare, o dorinta mistuitoare ca lumea sa stie si sa aprecieze copilaria.
   In al doilea rand, copilaria este o stare spirituala de care avem nevoie la orice varsta, un optimism inocent care ne ajuta sa trecem mai usor peste greutatile vietii.
   Nu stiu daca ati observat o dorinta mistuitoare a adultilor de a-si petrece weekend-ul uitandu-se la TOM si JERRY sau atunci cand se aproprie Craciunul se imbraca in MOS CRACIUN, isi pun in functiune vechiul trenulet primit la o varsta frageda. De ce credeti ca fac toate aceste lucruri? Deoarece si eu sunt copii, copii care se bucura de micile atentii ale trecutului, copii care-si doresc sa fie copii mai mult si care se intorc la copilarie cu ajutorul propriilor copii.
   In concluzie afirmatia lui Mihai Ralea este adevarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu